Cytat:
|
Gagarin, 13tys km to strasznie mało jak po remoncie i takie branie, ja po remoncie 21tys i 0,2 na tysiąc, czasem nie całe 0,3 ale to za ostra jazda wychodzi. 1,6 myślę ze może brakować ci tych 20koni raczej obstawiałbym 2,0 to zapasu nie będzie ci brakowało. Albo zrób jak pisze salom, szlif nowe tłoki pierścienie i pojeździsz grubo ponad 100 000 lub nawet dwa. Zapewne taniej wyjdzie niż zamiana silnika, bo kupując silnik nigdy nie wiesz co kupisz. Może się udać, ale może być porażka, że ktoś na dworze trzymał w deszcz, mróz, i pordzewiały w środku więc może się nie opłacić, używany też trzeba by troche zorgrzebać by zobaczyć jego stan a nie od razu zakładać.
|
Dziękuję wszystkim wskazówki. Dochodzę do jednego wniosku. Ci którzy przeprowadzili taki remont jak sugerujecie, po prostu poprawili fabrykę. Ten silnik z tego co czytam na różnych stronach po prostu ma to do siebie. Byli tacy nawet co się procesowali z Fordem... Nie chcę mi się znowu bawić w remont szczególnie że tu gdzie mieszkam koszt całkowity oscyluje w okolicy 1200 GBP. A co do poziomu fachowców to mógłbym nie jedną książkę napisać. Silnik 2.0 miał podobne problemy tylko rzadziej. W przypadku 1.6 takich problemów raczej nie było. Mnie mocy nie będzie brakowało bo to żona tym jeździ.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1.6 z normalnym przebiegiem i gwarancja na 90dni jest do kupienia za około 500GBP. Nie wiem tylko jeszcze jakie by były koszty przekładki Ale spokojnie w granicach następnych 300.. więc zaczynam się poważnie zastanawiać.