Panowie,
nie wiem o co się ciskacie. mówiąc seicento czy uno chciałem porównać skalę trudności w stosunku do Foki.
Nie mówie już o V6 i 4 wałkach rozrządu. W Lancerze 10% mechaników w Polsce wymieni rozrząd bo nie ma o tym pojęcia a ASO 4000 zł. Ale jest 10% mechaników, którzy wiedzą o ukrytym drugim wałku balansu. Jest 30% ( kształt trójkąta ) na losowe dobre ustawienie.
Chodzi o to, że jak mechanik zjadł zęby na tych silnikach to nie potrzeba mu do wymiany rozrządu blokad i zrobi to dobrze. Nie mówie, że jestem za tym, bo co na blokadach to na blokadach, ale nie siejcie tutaj jakichś kosmicznych teorii.
Przejdę się do magików i zapytam co i jak bo widzę, że wywołałem burzę naszym super hiper skomplikowanym rozrządem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sam powiedziałeś, że jeszcze kilka wymian rozrządu i sam byś to zrobił bez blokad... myślisz, że mechanik, który wymienił 500 takich rozrządów jest głupszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
żeby nie było sam miałem wymieniane na blokadach przez mechanika który niejeden taki silnik robił, ale to nie zmienia faktu o którym piszemy. znajdzie się na forum choć jedna osoba, która to potrafi bez blokad ?