Odp: 1.8 TDDI montaż komputera pokładowego
Miałem całą kompletną wiązkę z samochodu, z polifta. Wziąłem w rękę wtyczkę od kompa i zacząłem rozplatać instalację. Wyciąłem wszystko co było związane z wtyczką kompa. Na elektryce kompletnie się nie znam a tym bardziej na czytaniu schematów. Na podstawie Twojej rozpiski i zdjęć z forum niemieckiego udało mi się zamontować komputer a co najważniejsze działa. Brakuje mi jeszcze aby podłączyć zbiorniczek płynu do spryskiwaczy oraz czujnik temp zew. Mam graty tylko czekam na pogodę i trochę wolnego czasu. Chciałbym dołożyć dodatkowe podświetlenie wnętrza, mam kombi i jest strasznie ciemno, podświetlane skarpetki, klamki, drzwi po otwarciu, gniazdo zapalniczki w bagażniku, grzane stołki i może coś tam jeszcze wpadnie mi do głowy. Stąd właśnie pytanie o jakieś + - po stacyjce i jeszcze lepiej jakieś stałe by mi się przydały. Mogę to zrobić miernikiem ale po pierwsze coś mi ostatnio się psuje i nie działa jak należy i musiałbym kupić nowy, a po drugie mnóstwo czasu bym oszczędził jakby wiedział gdzie i jak bo jak nadmieniłem wcześniej nie znam się na elektryce.
|