View Single Post
Stary 26-04-2015, 21:11   #888
Chomiczek
ford::average

Imię: Luk
Model: Ford S-Max Titanium S Lunar Sky (7 Osob.)
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Opona na lato?

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no ale to chyba normalne ze szeroka opona bedzie ganiac po koleinach. Poza tym kierownice sie podczas jazdy trzyma. Szczegolnie te szersza sluzaca do bardziej sportowej jazdy. I wbrew pozorom sportowa jazda nie polega na oparciu sie o kolano wspoljezdzca i trzymaniu kierownicy lewa reka na godzinie 13.

W ogole czytajac watki o oponach mam wrazenie ze nadaja sie do kosza. Spostrzezenia uzytkownikow mozna podzielic na:
- niemiarodajna ocene nowej opony: kupilem nowa opone i sprawuje sie super
- niemiarodajna ocene starej opony: opona jest slaba bo po 30kkm sie wyzabkowala (ja robie na 18" oponie 3-4 sezony po 25kkm i ciagle jest dobra a jezdze srednio ostro)
- ocene niewiarygodnego uzytkownika: bo 18" sciaga, albo 18" daje komfort jak 16"

Nietstey nie mozemy wymagac aby ktos wrocil po 4 latach i napisal: ta opona byla dobra bo a-b-c, albo zla bo a-b-c. Co gorsza, za 4 lata beda zupelnie inne modele, nawet jak sie tak samo nazywaja to moga sie roznic procesem produkcyjnym i wieloma innymi rzeczami.

Taką samą opinie wydał mój ziomek wulkanizator i powiedział ze opony zachowują się normalnie na gładkiej nawierzchni i jest to normalne ze tak sporą opone wywala z kolein i nic w tym dziwnego. Czytałem ze tak szerokie opony nadaja sie najlepiej na tor a nie na jazde w mieście,bo nawet na najmniejszej koleinie czuć ze z nich leciutko wyrzuca. Pojechałem do Pana wulkanizatora i powiedział mi to samo ze z oponami wszystko OK i tak ma byc więc bo opona jest dosć twarda. Zaszokowala mnie troche opinia Woytas'a... Jak jest to mozliwe Panowie to strzelcie swoje opinie i przemyślenia jak to wyglada u innych co mają np. 18 cali. Dodam jeszcze ze jak trzymam normalnie kierownice nic mi jej z rak nie wyrywa tylko jak puszcze ja samopas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Chomiczek ; 26-04-2015 o 21:41
Chomiczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem