Cytat:
|
no ale to chyba normalne ze szeroka opona bedzie ganiac po koleinach. Poza tym kierownice sie podczas jazdy trzyma. Szczegolnie te szersza sluzaca do bardziej sportowej jazdy. I wbrew pozorom sportowa jazda nie polega na oparciu sie o kolano wspoljezdzca i trzymaniu kierownicy lewa reka na godzinie 13.
W ogole czytajac watki o oponach mam wrazenie ze nadaja sie do kosza. Spostrzezenia uzytkownikow mozna podzielic na:
- niemiarodajna ocene nowej opony: kupilem nowa opone i sprawuje sie super
- niemiarodajna ocene starej opony: opona jest slaba bo po 30kkm sie wyzabkowala (ja robie na 18" oponie 3-4 sezony po 25kkm i ciagle jest dobra a jezdze srednio ostro)
- ocene niewiarygodnego uzytkownika: bo 18" sciaga, albo 18" daje komfort jak 16"
Nietstey nie mozemy wymagac aby ktos wrocil po 4 latach i napisal: ta opona byla dobra bo a-b-c, albo zla bo a-b-c. Co gorsza, za 4 lata beda zupelnie inne modele, nawet jak sie tak samo nazywaja to moga sie roznic procesem produkcyjnym i wieloma innymi rzeczami.
|
Taką samą opinie wydał mój ziomek wulkanizator i powiedział ze opony zachowują się normalnie na gładkiej nawierzchni i jest to normalne ze tak sporą opone wywala z kolein i nic w tym dziwnego. Czytałem ze tak szerokie opony nadaja sie najlepiej na tor a nie na jazde w mieście,bo nawet na najmniejszej koleinie czuć ze z nich leciutko wyrzuca. Pojechałem do Pana wulkanizatora i powiedział mi to samo ze z oponami wszystko OK i tak ma byc więc bo opona jest dosć twarda. Zaszokowala mnie troche opinia Woytas'a... Jak jest to mozliwe Panowie to strzelcie swoje opinie i przemyślenia jak to wyglada u innych co mają np. 18 cali. Dodam jeszcze ze jak trzymam normalnie kierownice nic mi jej z rak nie wyrywa tylko jak puszcze ja samopas
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.