Cytat:
|
no ale to chyba normalne ze szeroka opona bedzie ganiac po koleinach. Poza tym kierownice sie podczas jazdy trzyma. Szczegolnie te szersza sluzaca do bardziej sportowej jazdy. I wbrew pozorom sportowa jazda nie polega na oparciu sie o kolano wspoljezdzca i trzymaniu kierownicy lewa reka na godzinie 13.
W ogole czytajac watki o oponach mam wrazenie ze nadaja sie do kosza. Spostrzezenia uzytkownikow mozna podzielic na:
- niemiarodajna ocene nowej opony: kupilem nowa opone i sprawuje sie super
- niemiarodajna ocene starej opony: opona jest slaba bo po 30kkm sie wyzabkowala (ja robie na 18" oponie 3-4 sezony po 25kkm i ciagle jest dobra a jezdze srednio ostro)
- ocene niewiarygodnego uzytkownika: bo 18" sciaga, albo 18" daje komfort jak 16"
Nietstey nie mozemy wymagac aby ktos wrocil po 4 latach i napisal: ta opona byla dobra bo a-b-c, albo zla bo a-b-c. Co gorsza, za 4 lata beda zupelnie inne modele, nawet jak sie tak samo nazywaj to moga sie roznic procesem produkcyjnym i wieloma innymi rzeczami.
|
z uwagi ,że moja opinia była przywołana dwukrotnie więc proponuje Ci zanim zaczniesz kogoś określać za niewiarygodnego użytkownika i sam powtarzać obiegowe opinie jakiś pseudo znawców ogumienia czyli oponiarzy , którzy w życiu nie jeździli na połowie montowanych opon , zapoznaj się może z moim postem dokładnie opisującym wrażenia ( a specjalnie zmieniałem opony 16 zimowe , 18-tki stare 18-tki nowe , żeby mieć bezpośrednie porównanie )
http://forum.fordclubpolska.org/show...34#post2381334
Sam długo się zastanawiałem co kupić , wybrałem jedne z najbardziej komfortowych opon w tym rozmiarze , prawda jest taka , że jak ktoś kupi z du...py strony opony to potem lata za kierownicą , a że jestem tak mało wiarygodny to cudownie znalazł się kolega na forum , który w wątku o oponach opisywał dokładnie takie same wrażenia jak moje ... przypadek czy zaraz napiszesz , że reklamujemy te opony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na razie przejechałem ponad 1,5 tysiąca i opony zachowują się wzorowo
opinia kolegi
http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=1580