View Single Post
Stary 29-04-2015, 08:26   #55
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Regeneracja sprezarki klimatyzacji-Uszczelniacz

Ale w sprezarkach typu scroll niema tloka-wiec nie wiem jaki tlok ma sie tam wypracowac?

"ciśnienie chłodzące" 5bar, to drugie 10bar na wolnych obrotach
bardzo gorąco było w garazu?
bo podales mi cisnienie 5bar -na niskim cisnieniu LP-to jest takie jakie powinno byc przy spoczynku-jesli bylo cieplo
a 10bar to jest w czasie pracy na wysokim cisnieniu HP
a moze doprecyzuje teraz pytania.

1-jakie bylo cisnienie spoczynkowe-jaka mogla byc temperatura ukladu-silnik byl cieply czy zimny?
2- jakie bylo cisnienie w czasie pracy na niskim cisnieniu-kiedy na wysokim pojawialo sie 10 barow?

bo wydaje mi sie ze 5 barow na niskim cisnieniu to za duzo zdecydowanie jezeli na wysokim bylo 10 barow.

nowe sprezarki maja regulacje wydajnosci-jezeli uklad jest niewlasciwie nabity moze to wplywac na sterowanie zaworem wydajnosci sprezarki.
a ty podales tak te cisnienia jakby twoj uklad byl przepelniony i bylo dobite za duzo czynnika.

Niemam na tyle czasu aby szukac dokladniejszych informacji a niesprawdzilem zaworow sterujacych w twojej sprezarce
https://www.youtube.com/watch?v=uPUHOnei3g8
tylko tyle znalazlem.
a w tym temacie -na stronie 1 #5 pokazany jest ten zaworek od tylu-tyle ze tu masz nieco inny model sprezarki i teraz sam niewiem jaką ty masz sprezarke.
wiec niejestem pewien ale jezeli olej w twojej sprezarce jest czysty-a watpie aby bylo inaczej to labo masz niewlasciwie nabity układ albo moze zawor sterujący sprezarki cos zaszwankował.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 29-04-2015 o 10:30
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem