Temat: [Mondeo 2000-2007] Zgrzytanie na pierwszym biegu
View Single Post
Stary 29-04-2015, 22:57   #4
guru002lg
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: mk3
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Re: Zgrzytanie na pierwszym biegu

Ja tu mówie o prędkości gdzie auto juz się toczy i zaczyna przy dwójce szarpać. Czyli wg Ciebie nie mogę zredukować tylko musze zatrzymać się całkowicie żeby móc znowu ruszyć?

Cytat:
Napisał Adam21 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdy patrze jak niektórzy "redukują" z dwójki na jedynkę przy prędkościach np 20 km/h to aż mnie skręca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Użytkownikiem nowym jest ale auta prowadzę od 15 lat. Siedziałem za kierownicą wielu aut i nigdy z takim problemem się nie spotkałem.

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę po przeczytaniu tego co napisałes, że nie tylko jesteś nowym użytkownikiem, ale i nie doświadczonym kierowca.
Po wciśnieciu sprzęgła trzeba chwilę odczekać aby bez problemów włożyc pierwszy bieg bo tryby w skrzyni musza sie zatrzymac, a w jakim czasie to zależy od gęstosci oleju, czy zimny czy gorący, czy jedynka z synchronizatorem, czy nie.U Ciebie chyba nie synchronizowany pierwszy bieg, bo masz kłopoty przy redukcji, ale tego trzeba sie nauv=czyc, aby jak samochód sie toczy,z dwójki włozyc jedynke bez zgrzytu. Aby nie zgrzytało trzeba dokonac przegazówke .
guru002lg jest offline   Odpowiedź z Cytatem