Temat: [Focus 2004-2008] otwieranie klapy bagażnika
View Single Post
Stary 30-04-2015, 13:29   #92
haneczka225
ford::amateur

Model: Focus II kombi
Silnik: 1.6, 90 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: otwieranie klapy bagażnika

Cytat:
Napisał robdol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale drzwi otwierasz innym klawiszem pilota niż klapę więc czemu ma nie działać
Przeczytałam cały wątek i jestem jeszcze bardziej skołowana... 2 miesiące temu kupiłam fokusa kombi. Jak otwierałam samochód przyciskiem na pilocie to bagażnik także się odblokowywał ale klapa nie odskakiwała. Otwierał się również po jednokrotnym naciśnięciu przycisku otwierania bagażnika (jak auto było zablokowane). Przy "prezentacji" auta ówczesny właściciel powiedział, ze bagażnik można otworzyć tylko pilotem, nic nie wspominał o przycisku na klapie. Wczoraj odebrałam samochód od blacharza-lakiernika. Robiona była m.in. klapa bagażnika bo rdza wchodziła. I teraz przy odblokowywaniu drzwi z pilota bagażnik już się nie otwiera. Można go otworzyć jedynie po dwukrotnym naciśnięciu 3-ciego przycisku (tak jak tu wcześniej napisano). Do tego wyraźnie słychać, ze się odblokował i lekko klapa odskakuje. Przycisk na klapie nadal nie działa (to właśnie w warsztacie powiedzieli, ze coś z tym przyciskiem jest nie tak). Które zachowanie zachowanie klapy bagażnika jest poprawne? To sprzed naprawy u blacharza czy teraz?
haneczka225 jest offline   Odpowiedź z Cytatem