Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy
Witam. Mój problem z fx-em polega na za zawieszaniu odczytu z pendriva. Na ekranie wyświetla się tytuł ostatnio odtwarzanego utworu, czas utworu w punkcie, w którym odtwarzanie zostało przerwane. Naciśnięcie klawisza zmiany utworu powoduje wyzerowanie czasu i nic poza tym. Naciśnięcie gałki "select" - na ekranie pokazują się kwadraciki takie jak przy wczytywaniu lub wyszukiwaniu, ale żadnej reakcji odtwarzacza. Lampka na pendrivie również nie sygnalizuje jego pracy i tak się dzieje przy każdym kolejnym uruchomieniu zapłonu, silnika i samego fx-a. Wyjęcie go z gniazda i ponowne włożenie również nic nie zmienia, ale w menu wyboru źródeł AUX opcja USB przygasa, jako nie aktywna, po włożeniu na nowo podświetla się, ale objawy jak na początku. Problem ten pojawił się kilku krotnie, przy czym odwieszenie funkcji następowało niejako samoczynnie i z różnymi stickami, co raczej wyklucza błąd z tej strony. Dziś odwiesił się po dograniu dwóch nowych plików do listy. Dodam jeszcze że pozostałe funkcje fx-a działają normalnie (cd, navi itd.) . Kilka razy pojawiła się taka sama usterka jak opisał Pucek kilka postów wcześniej przy czym ja nie odpinałem akumulatora.
|