Krzysztof życzę rozwiązania problemu. Nie jestem mechanikiem, ale jeśli nawet termostat otwiera się we właściwym momencie, to praca wentylatorów po zgaszeniu silnika daje mniejszy skutek. Zatrzymuje się pompa wody i znacznie zmniejsza się cyrkulacja. Kiedyś miałem przypadek z Fiatem Palio. Oczywiście inny silnik 1.2. Auto 20kkm, na gwarancji. Wywalał płyn przez korek po zjechaniu z trasy. Płyn czysty, wymienili korek, chłodnicę, pompę wody, termostat, nie wiem co jeszcze. Po awanturze w ASO została wymieniona uszczelka pod głowicą na poczekaniu. Uwijało się trzech mechaników
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przejechałem Fiatem 200kkm, problem nigdy nie powrócił. Koledze Damianowi zaproponowałbym przywrócenie stanu węży przed zagazowaniem, pojeździć na benzynie. Może coś się zapowietrza. Damian zmień temat, bo poleci do poczekalni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.