View Single Post
Stary 04-05-2015, 18:56   #1117
leFF
ford::amateur

Imię: Adam
Model: c-max
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał 1endzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
błędy wykasujesz elm i softem, podłącz stary moduł w teorii do 5 wystrzałów da się zresetować
Niestety u mnie w teorii nie pykło, naprawiłem wszystko po wystrzale a na zegarach po przekręceniu kluczyka świeciła się cały czas poduszka która nie gasła nawet na chwilę, po naprawie modułu przez elektronika miałem crash data counter na 0, poduszka gasła ale zapalała się po chwili, próbowałem skasować błąd dtc ale powracał dopiero wyłączenie poduchy w fotelu zapis do rcm i ponowne włączenie i zapis do rcm pozwoliły mi na wykasowanie błędu dtc w module srs rcm. Kabel od viaken działa idealnie i bardzo szybko przy okazji uaktualniłem zegary i powłączałem kilka bajerów. Pozdrawiam.

Bump:
Cytat:
Napisał grzegorek502 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Przetestowałem dzisiaj kabelek Viakena i prosiłbym o pomoc w odkodowaniu błędów jakie zostały odczytane. B1676,20 ;B2403,20 ;U1920,20. I mam jeszcze pytanie, co oznacza liczba 20 po przecinku w kodzie błędu?
Wystarczy że klikniesz w programie na numer błędu w dtc i odpowiedź sama wyskoczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
leFF jest offline   Odpowiedź z Cytatem