Cytat:
|
błędy wykasujesz elm i softem, podłącz stary moduł w teorii do 5 wystrzałów da się zresetować
|
Niestety u mnie w teorii nie pykło, naprawiłem wszystko po wystrzale a na zegarach po przekręceniu kluczyka świeciła się cały czas poduszka która nie gasła nawet na chwilę, po naprawie modułu przez elektronika miałem crash data counter na 0, poduszka gasła ale zapalała się po chwili, próbowałem skasować błąd dtc ale powracał dopiero wyłączenie poduchy w fotelu zapis do rcm i ponowne włączenie i zapis do rcm pozwoliły mi na wykasowanie błędu dtc w module srs rcm. Kabel od viaken działa idealnie i bardzo szybko przy okazji uaktualniłem zegary i powłączałem kilka bajerów. Pozdrawiam.
Bump:
Cytat:
|
Witam. Przetestowałem dzisiaj kabelek Viakena i prosiłbym o pomoc w odkodowaniu błędów jakie zostały odczytane. B1676,20 ;B2403,20 ;U1920,20. I mam jeszcze pytanie, co oznacza liczba 20 po przecinku w kodzie błędu?
|
Wystarczy że klikniesz w programie na numer błędu w dtc i odpowiedź sama wyskoczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.