Nad DPF myślę i myślę ale jakoś nie mogę się wybrać na jego wycięcie (permanentny brak środków na koncie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Czytałem o przy-pchanym DPF i na razie z musu śmigam, bo stwierdziłem że spaliny jeszcze dość żwawo z wydechu wylatują. Poza tym na 1 i 2 biegu samochód się jakoś zbiera (do tych 3000 obr/min) i problemy zaczynają się od 3 biegu w górę. Na 4 i 5 biegu niemal brak reakcji na wciśnięcie pedału gazu. I co najważniejsze, przy zapychającym się DPF-ie samochód by słabł stopniowo (tak sobie myślę), a to osłabnięcie nastąpiło nagle po wymianie turbiny.
Czytałem też że nieszczelności w dolocie i wydechu mają wpływ na zakłócenie pracy turbiny. Jedyną nieszczelność jaką zlokalizowałem mam na opasce łączącą turbinę z filtrem DPF (gdzieś to jabłko nie siedzi tak jak powinno) i przy prze-gazowaniu widać że idą tamtędy spaliny. Ale czy to może mieć wpływ na niedoładowanie??
Fajnie jak by mi ktoś podesłał jeszcze logi z jazdy próbnej na 4 biegu od 1500 do 3000 w opcji pedał gazu w podłodze.
Dodam że obecnie mam zaślepiony EGR (blaszką) więc wykluczam że mi on przepuszcza spaliny do dolotu. Do tego odpięty przepływomierz (od ponad roku i na starym turbo samochód dobrze reagował na pedał gazu).
Do tego:
P0113 -61 - zbyt wysoka wartość na wejściu czujnika IAT
P0102 - 62 zbyt niska wartość na wejściu obwodu przepływomierza MAF (winna odpięta wtyczka)
P0299 - zbyt niskie ciśnienie doładowania turbosprężarki (wyskakuje po testach - 4 bieg od 1500 do 3000 w opcji pedał gazu w podłodze).