Temat: [S-MAX 2006-2015] Czujniki ciśnienia w oponach
View Single Post
Stary 06-05-2015, 23:25   #316
maciek8791
ford::average

Model: Ford SMAX
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponach

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolega weuek pewnie trochę racji z tym dopłacaniem ma - ja osobiście nie mam tpms-a więc do końca mogę nie mieć racji, ALE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niektóre zakłady "coś tam" niezerowego dodatkowo doliczają sobie, kiedy się
Witam
Panowie pracuje w firmie z automotive i zajmuje się tematami związanymi z kołem w tym tpms. Powiem tak jak ktoś się pcha w to - naprawdę głupi pomysł. Nie wiecie o tym ale po pierwsze czujniki narażone są na korozję (patrze ceny nowego czujnika czy uniwersalnego) mało tego wszyscy zalecają serwisowanie zaworów tpms przy KAŻDEJ wymianie opon. Serwisowanie polega na wymianie elementów takich jak uszczelka czy fragmentów narażonych na korozję. Jest to dodatkowa usługa dla warsztatów która jest coraz popularniejsza (sprzedaje się już naprawdę sporo tych zestawów). Od razu napiszę że nie są to groszowe sprawy.

Także ja osobiście bym tego nie dokładał, wiadomo jak już jest to musi być ale za dużo problemów później. Zwłaszcza że wiem już o tym, że te fordowskie sensory są bardziej narażone na korozje niż inne.

pozdrawiam Maciek
maciek8791 jest offline   Odpowiedź z Cytatem