View Single Post
Stary 07-05-2015, 19:54   #91
IamPIamP
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Mondeo mk3 tiptronic
Silnik: 2.0 tdci 130KM
Rocznik: 09.2004
Domyślnie Odp: Klimatyzacja i praca wentylatora chłodnicy.

Witam wszystkich, odgrzeje troche temat, mam dwa problemyni bardzo prosze o pomoc:
1. Podobnie jak u kolegi Luzak, wiatrak zaczął "warczeć" i tyrkotać, jak mam go wymontować? Znalazłem trzy śruby, którymi jest przykręcony do chlodnicy, czy tylko te trzy go trzymają? Czy po ich odkręceniu wyjdzie górą?
2. Wczoraj wieczorem wiatrak chlodnicy zaczął pracowac na najwyższych obrotach tylio przy włączonej klimie, dzisiaj rano zabrałem się za robote i okazało się, że moim mk3 nie znalazłem "typowej" wtyczki rezystora jakie widziałem na forum, natomiast z tyłu wentylatoramjest prostokątne, chyba aluminiowe "coś", od tego idą w dół kable zakończone wtyczką (sprawdzona, jest ok, dodatkowo ją wydmuchałem powietrzem i zasilikonowałem wejście kabli we wtyczke) sprawdzilem przekaźniki i bezpieczniki (wymieniłem bezpiecznik 60A, żółty, był lekko zaśniedziały) a wiatrak szaleje jak szalał. Moje pytanie, czy te prostokątne, aluminiowe "coś" przytwierdzone do wentylatora może być za to odpowiedzialne? Jak to sprawdzić?
IamPIamP jest offline   Odpowiedź z Cytatem