View Single Post
Stary 07-05-2015, 23:18   #28
Slawko
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 17L LPG/100km pomimo dwukrotnej regulacji. Peugeot 306

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa razy regulowana instalka i gazownicy stwierdzają,że jest ideał.
Ja bym im nie wierzył. Pierwsze co bym zrobił, to kupił jakiś fejs do tego i sam sprawdził co i jak jest ustawione(sam tak zrobiłem swego czasu. Gazownik instalkę widział tylko w momencie instalacji i po pierwszych 1000 km, później przez prawie 90tys. już nie. Zawsze wiedziałem co jest nie tak i w czym problem.

Z drugiej strony, jeśli sam nie grzebiesz w tym, to co Ci z porad tutaj?
Ktoś Cie zapyta jak wyglądają mapy i czy są zgrane, co pokazuje przebieg sondy? jaki typ czujnika podciśnienia masz zainstalowany a jaki ustawiony w sterowniku? Jaki masz czujnik temperatury gazu, parownika i co masz ustawione w sterowniku? Czy prawidłowo masz ustawione wtryski w sterowniku(typ)? itp. itd.
I co odpowiesz? nie wiem? To takie pisanie aby pisać i tym co z serca próbują bezsensownie pomóc dajesz jeszcze joby.

jedyne pytania na które na pewno(chyba?) znasz odpowiedź to: czy to nowa instalka? czy od początku tak żre, czy wcześniej było ok, a od jakiegoś czasu jest źle?

tutaj masz opis sterownika(jak podłączyć, opcje programu, ustawienia itp.) http://oldwww.kme.eu/pdf/InstrukcjaD..._v3.1r2_PL.pdf posprawdzaj.

Ostatnio edytowane przez Slawko ; 07-05-2015 o 23:23
Slawko jest offline