View Single Post
Stary 08-05-2015, 10:04   #68
xxfordxx

Domyślnie Odp: Jakie macie terminy odbioru z salonu ?

Witam wszystkich . W końcu po kilku godzinach czekania odebrałem auto , jak juz wcześniej pisałem mk5 titanium ekoboost 1,5,
pierwsze wrażenia z jazdy , no cóż auto jest na dotarciu więc dopóki nie zrobię 1500 km nie przeciążam auta , ale przejechałem się trasą i jeśli chodzi o przyspieszenie to jestem pozytywnie zaskoczony .Nie należę już do osób które szarżują , ale autko bardzo dobrze się sprawuje w przyspieszaniu. Już od niskich obrotów auto dobrze się zbiera. Wcześniej miałem diesla , ale turbo sprawuje się naprawdę dobrze. System audio bardzo dobry można wybrać stereo lub surround , system komunikacji głosowej bardzo dobry , Nie rozpracowałem jeszcze komunikatów z nawigacji , wprowadzam na razie ręcznie , nawigacja poprawna , zobaczymy jak komunikaty o utrudnieniach się sprawdzają , System Sync naprawdę rozbudowany i chociaż opis instrukcji dosyć skąpy .Polecenie trzeba wypowiadać w języku ang, ale na ekranie pojawiają się podpowiedzi .System auto stert stop w trakcie testowania , ciekaw jestem jak mocno obciąża akumulator , Kamera cofania przydaje się przy dojeździe przy krawężnikach lub miejscach gdzie są krzaki lub inne przeszkody np słupki, których nie brakuje przy niektórych miejscach parkingowych , Ja używam głównie lusterek bocznych nauczyłem się w wojsku robiąc kat C . Nie testowałem jeszcze sytemu parkowania ale będę musiał bo żonka nie radzi sobie zbyt dobrze . Wg minie miejsca z tyłu jest dużo , ja jestem dość wysoki i siedzę komfortowo , Reflektory doświetlają bardzo dobrze , Dla przypomnienie miałem wcześniej mk3 , mk4 więc porównuję głównie do tych modeli . Zaletą niewątpliwie jest elekr. klapa bagażnika . Resztę opiszę jak bardziej rozpracuję autko.
co do dealera to pozostawia wiele do życzenia, z pewnością nie kupował bym tam drugiego auta.
pzdr

Bump:
Cytat:
Napisał main91 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam swój post ale mam problem... auto było gotowe do odbioru w poniedziałek 4.05.2015. Z uwagi, że byłem na wyjeździe pojechałem dziś odebrać samochód, który przez te 2 dni mojej nieobecności został wstawiony na salon i oglądany przez inne osoby. Co się dziś okazało na prawym błotniku jest bardzo głęboka rysa. Kierownik salonu powiedział, że według niego rozwiązaniem jest zdjęcie błotnika i pomalowanie całego. Oczywiście jak każdy z nas wie byle jaki czujnik lakieru pokaże nam, że błotnik jest malowany. Co byście zrobili w mojej sytuacji? Kolejnym problemem są opony auto ma przebieg 10 km zamówiłem go na kołach 19 calowych opony 235/40r19 oglądając dziś auto podpadały mi te opony zmierzyłem urządzeniem do pomiaru głębokości bieżnika okazuję się że jest około 6,5 mm, nowe opony powinny mieć powyżej 7 mm. Na oponach również widać ślady zużycia. Po konsultacjach z pracownikami salonu kierownik stwierdził, że faktycznie opony są używane. Wypowiedz kierownika salonu: "Taki samochód otrzymaliśmy z głównego składu u nas nic takiego nie miało miejsca."
z tych zdjęci można wnioskować że uszkodzenie powstało w trakcie zmiany koła/ogumienia , może celowo ustawiono auto do ekspozycji aby zgonić na nieuważnego klienta/obserwatora.
  Odpowiedź z Cytatem