View Single Post
Stary 08-05-2015, 22:19   #927
Laser-RUS
ford::average

Model: S-Max Titanium Sport
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Opona na lato?

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A dlaczego taki rozmiar a nie standardowy 2345/45/18 98 W XL? To jakby stówka na sztuce taniej.

Też mam zLine ale przejechałem dopiero 10.000 i ciężko się jeszcze wypowiadać. Michelinki jak się kończyły, <4mm, to były strasznie podatne na aquaplannig. W zasadzie podzas nawet lekkiego deszczu na autostradzie nie dało się przyspieszać. 80-100 na blacie pedał lekko w podłogę a ASR bierze się*za robotę i hamuje buksujące koła. Zobaczymy jak te. Ocenię jak się będą kończyć bo póki nowe to wszystkie dobre.
W zwiazku z kompomisem pomiedzy prowadzeniem auta a komfotrem wybralem taki wariant (probowalem wszystkie standardowe warianty razem z 19-mi), odrazu powiem z gwarancja wszystko OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dlatego mam 235\50\18 zamiast 235\45\18 juz 5 komplet (na 2 esiach) i mam wlasne doswiadczenia z Gooodyearem, Michelinem i Nokianami.

Goodyaery sa bardzo glosne, szybko sie zuzywaja, w polowie bieznika nie tryzmaja sie drogi na sucho i na mokro

Micheliny sa w miare dobre, ale maja slabe boki i slaby kord opony

Nokiany - to jakby srodkowy wariant, ale maja duzo zalet na tle konkurencji: sa wytrzymale, w miare ciche, nie traca swoich wlasciwosci nawet przy 3 mm bieznika i sa stabilne w kazdych warunkach.

Bump:
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
72dB nie jest ciche. Tzn istnieja ponad 2x cichsze opony
Prosze o przyklad opon w moim wymiarze (235\50\1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ponizej 69dB z takim indeksem predkosci i nosnosci (101Y XL).

Ponadto opona ma byc cicha po zuzyciu polowy bieznika i co najwazniejsza byc wytrzymala, bo czasami jezdze po takich drogach, ze w odrebiu kilkidziesieciu km nie ma ani remontu opon, ani remontu felg (mam kute 18-ki i kolo zapasowe w bagazniku)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Laser-RUS ; 08-05-2015 o 22:25
Laser-RUS jest offline   Odpowiedź z Cytatem