View Single Post
Stary 09-05-2015, 12:07   #52
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Czy da sie wymienic bez wyciagania wahacza wzdłuznego tuleje tak zwane cukierki

no i mnie dopadło, teraz już wiem, czemu mi tak tył siedział ( myślałem że to sprężyna )

wczoraj zrobiłem całe tylne zawieszenie ( ono było sprawcą tak niskiego siedzenia tyłu plus koła / \ ). oczywiście wszystko do wycięcia, tuleje w wahaczach popękane, wybite - jednym słowem wszystko w odstawkę i wszystkie wahacze nowe.

koszt imprezy 1700 zł z geometrią łącznie z łącznikiem, cukierkami, śrubami. ktoś, kto się bawi w same tuleje naprawdę jest odważny, gdyż te wahacze są tak skorodowane, że dziwię się, że jest do czego wprasować. od razu oczywiście nowe sprężyny i amortyzatory. właściwości jezdne auta - nie do poznania.

oczywiście po operacji koła już nie są / \ a tył podniósł się znacznie - co mnie cieszy.

ps. jak ktoś wam robi geometrie \ zbieżność tylko na przednich kołach czyli regulując końcówkami drążków ( bo jak widzą zawieszenie tylne to ich trzepie ) to jest lepiej zbieżności nie róbcie w ogóle bo to jest bez sensu

Ostatnio edytowane przez Fulara ; 09-05-2015 o 14:12
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem