Z jazdy miałem wyniki przed pracami związanymi z wygłuszeniem, natomiast po miałem na myśli wygłuszenie maski, grodzi (górnej części) od strony silnika oraz wygłuszenie w środku podłogi kierowcy, pasażera oraz grodzi (bardziej dolnej część, górną wykleiłem tylko dodatkowo pianką GMS 09).
Nie mierzyłem komórką i programami na androida bo jak porównywałem z miernikiem SKFu, do którego mam dostęp wyszły spore rozbieżności. Niestety wspomniany SKF nie posiada funkcji średniej itp.
Wiem, że pewnie pomiary dało by się przeprowadzić bardziej laboratoryjnie testy, ale mój projekt wygłuszenia tylko grodzi od strony silnika rozrósł się, a pomiary które robiłem przed miały mi orientacyjnie pomóc w określeniu czy nakład pracy i finansów coś dał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Według mnie wynik ok 2dB to bardzo dobry wynik. Ponieważ i tutaj będzie chyba najlepszy kawałek cytatu: "energia dźwięku podwaja się co 3 dB i np. podwojenie hałasu na poziomie 90 dB da wartość mierzoną 93 dB".
Myślę, że jak zrobię górę deski rozdzielczej oraz tylne nadkola będzie jeszcze lepiej. No i jestem ciekaw czy wygłuszenie drzwi dało by dużo.