View Single Post
Stary 12-05-2015, 19:17   #9
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Radio Sony 1CD moduł bluetooth odtwarzanie multimediów, streaming

Moduły z USB to te ze 112 i 212 w nazwie wersji.
112 są w dwóch wersjach z dziwnym gniazdem USB i miniUSB (te pierwsze są tańsze, ale wtyczka czyni je tak naprawdę droższymi).

212 obsługują komendy głosowe w języku polskim, 112 są jednojęzyczne i języka się zmienić w nich nie da.

BT streaming będzie obsługiwany w 112 od którejś wersji softu, w 212 powinien działać każdym.

Moduł 212 występował w Fieście Mk7, Focusie Mk3 i innych nowożytnych Fordach. Polecam dołożyć do niego ze względu chociażby na to, że możesz powiedzieć do samochodu: "Telefon ... zadzwoń do <tutaj nazwa z książki w telefonie>" po czym moduł zapyta czy dobrze zrozumiał, poprosi o potwierdzenie i dzwoni. Wszystko bez odrywania oczu od drogi, rozumie polskie konstrukcje, nawet radzi sobie z wpisami bez polskich znaków.

Czasem trzeba podłączyć ELMa i przestawić jedno ustawienie w Audio Control Unit bodajże odnośnie, wszystko jest opisane w wątku o dokładaniu Bluetooth. Ja swój polskogadający moduł kupiłem za 200PLN. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Powinien działać plug & play jeśli masz auto po 2008 roku z jakimkolwiek modułem.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem