Cytat:
|
Co to za mata, możesz dać namiary?
|
Podobno ich mata była badana i ma jakieś certyfikaty. Dla mnie było najważniejsze, że była w kolorze czarnym. Gdy wykleiłem komorę silnika butylem z aluminium to strasznie rzucało się to w oczy. Po oklejeniu tą matą już tak nie widać.
http://www.bitmat.pl/pl/p/LT-Pianka-...m-25x100cm/291
Z tymi nadkolami się zastanawiałem bo miałem je i tak zdjąć i zrobić za nimi konserwację. Tylko zastanawiałem się nad matą bitumiczną by obniżyć trochę koszty. W końcu tam to już warstwa aluminium nie jest potrzebna (a butyle bez niego nie widziałem). Masz u siebie oklejone nadkola ?
Cytat:
|
Co w następnej kolejności.. może tunel nad osłonami termicznymi od spodu nad wydechem o ile tam jest wystarczająco miejsca?
|
Aktualnie wyklejam bagażnik. Istna porażka co zrobił ford... Między 2 blachy wrzucony jest kawałek jakiegoś filcu i całe wytłumienie. W S-max'ach da się tam dojść rękąi wykleić niestety w mondeo otwór jest strasznie mały i mogłem wykleić tylko jego okolice a resztę spryszkać wytłumieniem w spray'u. W okolice osłon termicznych to ile się dało doszedłem preparatami do podwozia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co prawda hałasu z tamtych rejonów jest mało. Jak już wspominałem dużo hałasu można odnotować na górnej części deski.
Cytat:
|
Może dałoby się częściowo obkleić skrzynię biegów matami pochłaniającymi dźwięk?
|
U ciebie skrzynia też chłodzi głośno ? U mnie to za każdym razem przy puszczaniu sprzęgła jest taki głuchy stukot, który podobno jest normalką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak będę wymieniał olej to może wykleję butylem okolice skrzyni by trochę to wyciszyć.