Odp: Jaki kupić olej, filtry oleju, paliwa i powietrza? Pierwsza moja wymiana
ciafka - nie chodzi o millersa
może to być produkt trawa, kawa, zapiekanka. bo tu wszyscy tylko millers. dzieje się tak dlatego, że wlałeś syntetyk, który jest wytwarzany na bazie PAO, na bazie syntetycznej a nie mineralnej. syntetyk po 12 tys km jest jak nowy ( mimo że czarny ) a produkt olejo-podobny po 4 tys km jest do wymiany. w tym feralnym przedziale 4-15 tys ( bo każdy praktycznie po 15 tys wymienia ) następuje największe zużycie silnika, nie wspominając w zimę o mrozach
jeszcze raz powtorze, że za jakość się płaci i nie ma możliwości za 80 zł mieć syntetyka na bazie 70-90% PAO, bo nikt nie jest z producentów świętym mikołajem
to tak jak z oponami - ja kupuje dębice, ale na myśl mi do głowy nie przyszło, żeby tu komuś powiedzieć, że kupując Pirelli\Fuldy czy inne odjazdowe kapcie powiedzieć, że dębica najlepsza. owszem, do mojej jazdy - stosunek cena\jakość jest idealna. dlatego sobie co 3-4 lata zmieniam opony za 160 zł \ sztuka a nie 350 zł \ sztuka, ale herezji nie opowiadam, że skoro dębice pasują na moje felgi to po co przepłacać.
zastanowić się nad sobą troszę i szerokości życze
|