Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 13-05-2015, 16:32   #33
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał MT123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam.... dziwne, mam Titanium a nie ma przesuwnego podłokietnika???

Bump: klimatyzacja w trybie auto mam ustawione na 21 st C i jak rano jest na dworze 12 st... to robi za ciepło, a jak po południu wnętrze nagrzeje się na postoju do 35 st. bo słońce ostro świeci to nawet po półgodzinie jazdy nie stabilizuje temperatury .. i dziwne że nie wieje pod szyba przednią... a w ogóle to nie da się ustawić tak tych nawiewów by nie wiało w twarz albo po ramionach .... czy ktoś ma na te uwagi jakiś pomysł?.... miałem poprzednio mk4 i po półgodzinie zawsze stabilizowała sie temperatura tak że wentylatory zwalniał ze nie było czuć nieprzyjemnego zimnego lub ciepłego dmuchania. Poza tym tam w MK4 jakby było mechaniczne zamknięcie wewnęątrz nawiewów. Zimą otwierało się dopiero jak silnik się nagrzał a na postoju zamykało sie po kilku minutach taki charakterystycznym skrzypieniem by nie wchodziło powietrze z zewnątrz ... tu jakby tego nie było ?
Jest mechaniczne zamykanie. Musisz na maxa kierunek nawiewu ustawić. Nie pamiętam tylko czy w lewo czy w prawo bo swojego MK5 jeszcze nie odebrałem.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem