Temat: [Fiesta 2001-2008] Rozbiórka drzwi od kierowcy - co dalej
View Single Post
Stary 14-05-2015, 11:39   #3
Gosia01
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus MK 3 Kombi
Silnik: 1,6 Benzyna
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Rozbiórka drzwi od kierowcy - co dalej

Tak jak kolega wcześniej powiedział, trzeba odkręcić wszystkie śruby na obwodzie tapicerki wewnętrznej - bodajże klucz 13, następnie odkleić dwie zaślepki te okrągłe, tam są śruby mocujące szybę, następnie opuścić szybę tak, aby było widać te nakrętki przez otwory, poluzować je kluczem nasadowym, ale tak aby ich do końca nie odkręcić, następnie szybę dobrze podkleić taśmą papierową taką malarską z jednej i drugiej strony tak, aby taśma przechodziła nad ramką drzwi i szyba nie opadła. Dalej wykręcić głośnik - cztery torxy, wyjąć i rozłączyć z kostki. Mając już to wszystko przytrzymujesz szybę lub ktoś to robi i kręcisz korbką w dół, szyba zostanie, a prowadnica wyskoczy z zabezpieczeń. Kiedy już to opanujesz całą tapicerkę wewnętrzną delikatnie odchylasz do siebie, ale bardzo delikatnie i pociągasz w kierunku do samochodu, do zawiasów, ponieważ na wewnętrznej stronie tapicerki czyli tego co chcesz zdemontować jest plastikowy zaczep wchodzący w obudowę klamki. Gdy już ten zaczep wyskoczy masz wszystko luźne. Dalej należy rozłączyć wtyczkę zamka - jeśli masz centrala, wtyczkę znajdującą się na słupku drzwi taka okrągłą. Gdy masz to rozłączone ten cały plastik należy delikatnie przechylić wzdłuż osi poziomej i wyjąć na zewnątrz. Rozłączoną wtyczkę znajdująca się na słupku przełożyć do wnętrza drzwi i wyjąć z całym tym plastikiem. Przerabiałem to przy montażu szyb elektrycznych w moim Fusionie, jest do opanowania. Życzę powodzenia - jak co to pytaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może ta strona Tobie pomoże ponieważ ja z niej korzystałem:
http://www.fusionguru.ru/photogallery.php?album_id=103
Gosia01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem