View Single Post
Stary 14-05-2015, 19:12   #1
FrogsterPL
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Jakie numery katalogowe tylnych zacisków hamulcowych?

Dźbry.

Mam ostatnio spory problem z samochodem - wymieniałem oba tylne zaciski hamulcowe, niestety na jakąś taniochę, bo miałem słabą sytuację z kasą. O ile prawy działa dobrze, to lewy mniej więcej po 1,5 miesiąca się popsuł (prawdopodobnie był wadliwy) i wylało mi cały płyn hamulcowy (na szczęście nie podczas jazdy...).

Sęk w tym, że nie mogę teraz za nic dorwać dobrego zacisku na to lewe tylne koło - nawet po dobraniu po numerze VIN okazuje się, że zacisk przychodzi nieprawidłowy. Czy mógłby mi ktoś podać numery katalogowe OBU typów zacisków (starszego i nowszego), które były montowane w Mondeo Mk3? Z tego co wiem, jarzmo w moim samochodzie nigdy nie było wymieniane, a zaciski które przyszły, mają za mały rozstaw otworów mocujących i nie ma jak ich połączyć z jarzmem.

Gdyby ktoś był zainteresowany, samochód jest z końca kwietnia 2003 roku, VIN: WF04XXGBB43E56764.

P.S.

Nie chcę odsyłać na reklamację tego zacisku - ani nie mam na to czasu, ani nie jest to szczególnie warte ze względów finansowych. Wolę oddać ten szajs w ramach kaucji przy zakupie nowego zacisku i mieć spokój.
FrogsterPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem