View Single Post
Stary 14-05-2015, 21:50   #1071
bodziek89
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI (130 KM)
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej

ja w swoim mondziaku wykorzystałem halogeny jako lampy do jazdy dziennej, kupiłem na allegro żarówki ledowe H11, założyłem zamiast tych oryginalnych halogenowych i wszysko podpiąłem pod przekaźnik... światła mam cały czas w trybie "auto" wiec w dzień świecą mi ledy w halogenach, a gdy czujnik zmierzchu stwierdzi, że zawitała noc włącza światła mijania wyłączając przy tym ledy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
plusy takiego rozwiązania to wygoda, nie wielkie koszty, fajny wygląd i to że halogeny nadal mogą służyć za przeciwmgłowe normalnie włączane z przełącznika świateł (z troszke gorszym skutkiem, to fakt) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiem wiem, zaraz ktoś powie, że to nie zgodne z przepisami, że nie ma homologacji ale na przeglądzie pan diagnosta nie powiedział nic, wręcz dodał że fajne rozwiązanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bodziek89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem