View Single Post
Stary 21-05-2015, 17:34   #96
przemekmlodyy
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: zgasł i nie odpala

cześć w moim focusmie mialem to samo. Przy filtrze powietrza zmieniłem węże na zwykłe kupowane na metry i zamontowalem zwykle opaski zaciskowe metalowe, oraz oringi w tym czymś plastikowym w filtrze.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (nie wiem jak sie to nazywa) Okazało się że w tych szybkozłączkach przy filtrze oringi byly już zużyte i cofnelo paliwo do baku . Oryginalne węże są drogie i dostępne tylko w servisie. Ja zamontowałem zwykłe węzyki od pompy do filtra i od baku do filtra, od tamtej pory maszyna gada pięknieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zalej filter ropą i do dzieła , możesz wspomóć plakiem gdy zaskoczy odkrecasz delikatnie wtryski i wypuszczasz powietrze z układu (tzw piana), gdy zacznie leciec ropka to zakręcasz. Drugą sprawą może być uwalony sterownik pompy wtryskowej , pali się tam taki mały tranzystorek. Można go przelutować i auto bedzie pracować ale ta naprawa jest na krótką mete ponieważ tłoczek w pompie się zaciera i przez to pali tanzystor. Podczas regeneracji sterownika wlutowują wiekszy i na jakis czas jest. Kłania się regeneracja pompy. Moja rada jest taka żeby najpierw sprawdzić czy masz w filtrze paliwa rope, jak nie to wszystko jasne puścily oringi lub te szybkozłaczki, wtedy pomoże wymiana węży. Mam nadzieje że pomogłem , jak cos to napisz co było przyczyną z chęcia przeczytam . Pozdrawiam Przemek!.
przemekmlodyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem