View Single Post
Stary 22-05-2015, 21:04   #90
the_eagle
ford::average

Imię: Rafał
Model: kiedyś mondeo MK5
Silnik: kiedyś 1.5 EB
Rocznik: był: 2016
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

Jeździłem MK5 1.5 turbo 160KM i nieco zawiódł mnie ten samochód. Nie mogę powiedzieć że MK5 jest w każdym detalu lepszy niż MK4 - to raczej ewolucja niż rewolucja. Zacznę od minusów - układ kierowniczy - był najlepszy w klasie jest przeciętny. Zawieszenie było nastawiane na pewne prowadzenie - jest bardziej komfortowe. Silnik turbo jest wystarczający ale nie na tyle aby go kupić...silnik wygląda jak wykastrowany z emocji... Mniej miejsca z tyłyu - to troszkę gorzej choć kto może narzekać na za mało miejsca w aucie seg D? Chyba tylko 2m dryblasy siedzące jeden za drugim. Bagażnik też jest mniejszy ale to nie ma żadnego znaczenia. Lepsze są materiały w środku, wyciszenie, fotele, ogólne wrażenie wnętrza, podobnie jak i design auta. Auto sprawa wrażenie nowoczesnego i to się czuje... Niestety ktoś w tym wielkim aucie wpadł na pomysł 16 calowych felg...nosz kurde już w MK4 te felgi wyglądają fatalnie a tutaj to po prostu porażka na całej linii...choć podobnie jest w BMW serii 3 tam też z samochodem na 140tys dostajesz 16 calowe felgi...które miałem okazję wyśmiać w salonie BMW. Nowe mondeo to ewolucja MK4 i tak należy go postrzegać - lepiej będzie dla większości spokojnych kierowców - ja się przekonałem że to auto nie jest dla mnie...nie widzę się w aucie z takim układem kierowniczym. Szukam auta dalej...może mazda 6? Zobaczymy.

W pogoni za marzeniem
the_eagle jest offline   Odpowiedź z Cytatem