Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 25-05-2015, 23:47   #2551
koszka
ford::expert

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał andrzej999 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam serdecznie. jestem nowym posiadaczem mondeo mk4 2007 rok z nawigacją NX i Convers +. dorzuciłem sobie BT i dodatkowo zamontowałem przełącznik świateł z włącznikiem VC +mikrofon.wiązkę do BT miałem za schowkiem oryginalną.podłączyłem na początek BT nokia z końcówką 488 pod wiązkę a przy mikrofonie miałem jakąś wolną wiązkę z wejściem pasującym do mikrofonu- więc podłączyłem pod nią mikrofon. po włączeniu radia BT działał,połączyłem się telefonem i wszystko było ok tylko że nikt mnie nie słyszał- wychodziło na to że nie działa mikrofon.więc pociągłem dodatkową wiązkę i podłączyłem ją bezpośrednio do gniazda przy module BT( z innej wiązki wiedziałem pod które kabelki) Wtedy mikrofon zaczął działać .i wszystko jest ok - jak dzwonie to mnie słychać.póżniej podłączyłem przełącznik świateł z VC i po wciśnięciu VC pani mówi mi po angielsku i prosi o wydanie komendy. po wypowiedzeniu komendy nic się nie dzieje. o co chodzi? walcze i nie wiem co jest. czyżbym chodziło o ten mikrofon?ale telefon działa normalnie więc czemu komendy nie działają? dodam jeszcze ze w menu radia wchodząc w ustawienia głosu nie wyświetla mi się żaden aktywny język-wszystkie są na ''szaro". w conversie nie doszła mi żadna dodatkowa funkcja.co mogę zrobić. trochę czytałem na forum ale nic nie znalazłem co to może być. jak ktoś co wie to proszą o pomoc. pozdrawiam.
w NX mikrofon jest inaczej podłączony , niż np. w Sony. W NX mikrofon idzie najpierw do NX a później dopiero do modułu BT. Ty podłączyłeś mikrofon bezpośrednio do BT i dlatego nie masz komend głosowych. VC w NX jest bezpośrednio w NX a nie module VC. wszystko jest kilkanaście postów ładnie opisane.wiem , że jest dużo do czytania ale wszystko jest .
koszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem