Temat: [Focus 2004-2008] Uszkodzony wtysk oraz brak mocy.
View Single Post
Stary 27-05-2015, 08:43   #1
szimano1
ford::beginner

Imię: Karol
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Uszkodzony wtysk oraz brak mocy.

Witam wszystkich forumowiczów.
Focus Mk2 2006 1.6tdci 109km

Mam problem w swojej foczce, a chcę ją raczej szykować do sprzedaży. Mam problem z wtryskiem oraz z mocą samochodu.

Może najpierw o sam wtrysk. Od jakiegoś czasu widzę że leje mi wtrysk a mianowicie 2 wtrysk patrząc od lewej. Zdjęcie w załączniku.
http://s17.postimg.org/xgaw2kbrj/20150526_145839.jpg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem gdzie jest przyczyna ale prawdopodobnie puszcza pod kopułką cewki. Nie wiem czy mogę coś z tym zrobić naprawić tylko jeden wtrysk czy mogę wykręcić jeden i dać do naprawy i bez problemu zamontować. Czy wiąże się to z wymianą wszystkich wtrysków.

Drugi problem dotyczy braku mocy. Nie ma to nic wspólnego z wtryskiem ponieważ na wtrysku jeżdżę od miesiąca a może dłużej, a sam spadek mam od 2 dni. Podejrzewam jedną rzecz ale nie jestem pewien- a mianowicie pedał gazu. Wczoraj zauważyłem że jak pod pompuję gazem podczas jazdy to zbiera się auto dobrze i pojadę nawet 180. Ale dziś w trasie to nie działało i aby osiągnąć 140 potrzebowałem długiej prostej. Turbo słyszę że się załącza bo dmucha.
Macie jakieś sugestię co zrobić. Muszę na pewno jechać na komputer bo ostatnio już pokazywał mi błąd położenia pedału gazu. Co więcej zauważyłem że spalanie mi wzrosło o jakiś dobry litr na 100 a jeżdżę tak samo.

Dzięki z góry za sugesię
szimano1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem