Cytat:
|
Trochę chęci i umiejętności , odpowiednie narzędzia i masz satysfakcję , że zrobiłęś samemu i na pewno dobrze. kiedyś wymieniałem przednie łożysko w mondku mk4. Nie miałem prasy i musiał zrobić mi to mechanik. Wymontowałem zwrotnicę i pojechałem na wymianę i za głowę się złapałem jak zobaczyłem jak mechanik chce wciskać piastę z łożyskiem za 600 PLN naciskając na piastę, bez specjalnych podkładek. Dlatego to co mogę robię sam.
|
Również przeraża mnie radosna twórczość "fahofcóf" w warsztatach, dlatego specjalnie nabyłem prasę 12-tonową i na dobry początek wymieniłem sobie obie tuleje przednich wahaczy w focusie. Męki było dużo, ale to dlatego, że jestem początkujący, jeżeli chodzi o praktykę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za to założę się, ze nikt w warsztacie tak dokładnie nie ustawia kąta obrotu dużej tulei przed wprasowaniem, jak ja to zrobiłem. No i nowe śrubki - bez dodatkowej zachęty (mimo, że stare dały się dość łatwo odkręcić). Że nie wspomnę o Hemmericie, jaką pokryłem większą część wahacza jak już go miałem pod ręką...
Wiem teraz jeszcze jakich dodatków do praski potrzebuję, i jak tylko skompletuje, zabieram się za tył mondeo.