View Single Post
Stary 27-05-2015, 15:42   #120
bruneros
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

Cytat:
Napisał icyklop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli chodzi o ruszanie to bezgłośny start jest rewelacyjny, później też jest bardzo cicho, choć podobno jak się chce jeździć dynamicznie to jest dużo głośniej (nie wiem bo nie miałem szans go aż tak sprawdzić).
jezdziłem hybdydami toyoty i rzeczywiscie ta glosnosć nie jest przyjemna... moze nie chodzi o głosność jako taką, tylko ten specyficzny dzwięk silnika przy automatycznej skrzyni bezstopniowej CVT....

i rzeczywiscie jak wyjezdzalem priusem z parkingu podziemnego za kazdym razem cieć z budki wyłaził i sie pytał - paaaanie co to za auto.... bo nic nie słysze, a ja mu na to... paaanie na prund...

takze hybryda - nie bardzo, do jazdy sportowej, tras,
ale do miasta - jak najbardziej tak.

przy czym ten prius wcale jakis super ekonomiczny nie był. żarło to 8 litrów wachy przy bezmyslnej jezdzie. ale jak ktos juz nauczył sie jak jechać eko, to mozna było zrobić jakies 6,5 w miescie... podobno we flotach gdzie pokupowali hybrydy zacheceni obiecywanymi oszczednościami wcale te oszczednosci sie nie wyszły, natomiast hybrydowe tojki są dosyc wysoce bezawaryjne...

osobiście forda w hybrydzie bym nie kupił, zeby nie być poligonem doswiadczalnym dla koncernu... jakos dla mnie hybryda=toyota
bruneros jest offline   Odpowiedź z Cytatem