Witam. Ogólnie pakiet Luxury Seat jest niedostępny. Jeden ze sprzedawców powiedział, że popełniono błąd w produkcji foteli. Tzn wyprodukowano je zbyt małe - jakkolwiek to brzmi. Pewnie chodzi o jakąś ogólną ramę tych foteli. W efekcie to urządzenie do masażu się nie mieści. Oczywiście mówię bardzo ogólnikowo. Tak zresztą zrozumiałem sprzedawcę, który miał to info z jakieś "fordowskiego" źródła. Inna sprawa, że masaż jest dostępny tylko ze skórą, która była szyta na miarę. Skoro fotele okazały się za małe to teraz trzeba czekać aż fabryka dostanie partie skór. No w każdym razie, nawet jeśli ten powód ze zbyt małymi fotelami nie jest prawdziwy to na dzień dzisiejszy nie można zamówić pakietu Luxury Seat. Pytałem o to dziś w salonie. Zastanawiam się jednak nad tym, czy te modele, które były wożone po Polsce w październiku 2014 na prezentacji miały tą funkcje masażu? Wydaje mi się, że ten w którym siedziałem (liftback ruby red), na panelu SONY obok guziczków do podgrzewania siedzeń miał także guziczki do wentylowania siedzeń. Ale pewny nie jestem. Wczoraj natomiast widziałem film z wersją VIGNALE i tam już te guziczki do wentylowania siedzeń są. Mam wrażenie, że ten masaż w fotelach postanowili zarezerwować do VIGNALE. Co myślicie?
Bump: właśnie spojrzałem na stronę FORDa i są nowe galerie dla mondeo vignale. Okazuje się, że nawet VIGNALE może mieć wnętrze w sensie zegary i panel środkowy takie jak ma obecnie AMBIENTE PLUS oraz GOLD. Moim zdaniem słabe to na maksa. Czyli nawet w tym reklamowanym jako luksosowy VIGNALE masaż będzie za dopłata i pewnie niemała.
Bump: https://vignale.ford.pl/pl-PL/gallery/