Jestem po teście LEDów. Na początku włączyłem długie i wszyscy oczywiście mrugali. Myślę sobie: co jest, przecież mają być adaptacyjne??? Potem wpadłem na to, że trzeba jeździć na światłach Auto i długie same się włączą i wyłączą ale jak da się dźwignię zmiany świateł od siebie to długie świecą cały czas.
Ogólnie jestem bardzo zaskoczony bo światła są doskonałe. I świecą daleko. Ale ja przed odbiorem poprosiłem o przestawienie na maksymalną dozwoloną wysokość.
Co do odczytywania znaków to jechałem dzisiaj "gierkówką" Piotrków - Warszawa, gdzie można jechać 120 km/h. Na komputerze cały czas pokazywało ograniczenie do 100 km/h. WTF?
Jeszcze jedno spostrzeżenie: na rondzie dałem ostro gazu i zrobiłem tak ze 2 kółka. Auto jedzie jak przyklejone jednak nie czułem jak w MK4 co się dzieje z kołami. Niestety, elektryczne wspomaganie kastruje informacje z kół.
I pytanie: czy ktoś wie jak zresetować ustawienie wysokości otwierania klapy bagażnika? Ustawiłem za nisko i mimo przeczytania instrukcji nie potrafię tej wysokości zmienić.
Ogólnie powiem Wam, że obawiałem się tego samochodu po tym co niektórzy napisali. Ale auto jest naprawdę świetne i opinie typu, że prawdziwe Mondeo to tylko MK4 to można między bajki wsadzić. Po ponad 5 latach i prawie 200kkm w MK4 uważam, że MK5 jest dużym krokiem w przód, praktycznie w każdym aspekcie. Awaryjności natomiast nie chciałbym zmieniać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.