Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 29-05-2015, 15:09   #2567
krisow
ford::beginner

Imię: krzysiek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 duratec
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam! Mam pytanie związane z instalacja mikrofonu w Mondeo (MK4 po lifcie). Po rozeznaniu sprawy okazało się, że mam wiązkę. Podpiąłem więc moduł BT z USB. Wszystko działa prawidłowo - dźwięk z USB, streaming po BT, słyszę rozmówcę i Panią z VC itd..
W następnym kroku rozebrałem schowek w podsufitce w celu instalacji mikrofonu i niestety nie znalazłem przygotowanej wiązki pod podpięcie mikrofonu.
Próbowałem szukać czy gdzieś w wiązce pod deską jest jakiś kabelek wyprowadzony pod podłączenie mikrofonu - niestety nic nie znalazłem. Myślałem również, że w okolicach tzw. "pajączka" będzie to miejsce do podpięcia kabla z mikrofonem (z racji, że samym "pajączkiem" można np. krosować mikrofon bezpośrednio do radia w przypadku nawigacji bądź też do modułu BT). Niestety tam także nic nie znalazłem.
Generalnie mógłbym wpiąć się z mikrofonem bezpośrednio do wtyczki do modułu BT na pinach 3 i 4, ale zastanawiam się jak fabrycznie kabelek do mikrofonu jest podłączony do wiązki pod deską? Może ktoś z Szanownych Kolegów to wie?

Z góry dzięki za podpowiedzi i sugestie.
krisow jest offline   Odpowiedź z Cytatem