Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 31-05-2015, 17:01   #382
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
magistrala CAN jest gdzies w poblizu modulu ACC. ale nic wiecej nie podal a ja nie wiem jak ja rozroznic od pozostalych kabli.
zgodnie z schematami w przedlifcie HS-CAN[+] wychodzi z pinu 47 wtyczki C1BP02 skrzynki bezpiecznikow natomiast HS-CAN[+] wychodzi z pinu 48. Rowniez na tych schematach jest info, ze HS-CAN[+] to WH-BU (White-Blue), zas HS-CAN[-] to WH (White).

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wtyczka do ACC u mnie ma 7 kabli:
2 CAN ogolny
2 CAN radaru
1 zasilanie z bezpiecznika F37
1 zasilanie z GEMu
1 masa
prawie identycznie jest w przedlifcie. Prawie za wyjatkiem F bo w przedlifcie schematy podaja F38

Cytat:
Chyba ze po to zeby system sie nie polozyl jak radar nie bedzie mial zasilania a modul tak (?).
"zuch chlopak" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Aha.. czy w przypadku CAN polaryzacja ma znaczenie?
nie wnikajac w jakiekolwiej uzasadnienia. Ma znaczenie.

Cytat:
No i skad mam wiedziec co jest sygnal a co [-]
Podstawa to schematy. Kolory kabelkow+obserwacja ich trasowania a najlepiej upewnic sie 2x. Zreszta sporo obaw i sam mialem, ale po praktycznym dobraniu sie do wiazek i poobserwowaniu jak "leca" kabelki to sporo powyjasnialo sie i poukladalo w glowie i jakos tak bardziej zaczelo wygladac logicznie.

Pozdrofka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem