[COLOR="bluek"][/COLOR]Witajcie.
Jestem kolejnym szczesliwcem ktory mam problem z wycieraczkami.
Pierwszy bieg (czasowy) nie dziala z 3 mozliwych automatycznych.
Moje spostrzezenia:
1.Od poczatku posiadania foki nie dziala 1 bieg, pozostale 2 dzialaja.
2. Pojedyncze machniecie wajchy w dol powoduje ruszenie wycieraczkami ale nie jest to pelny cykl machniecia wycieraczkami trzeba jeszcze raz nacisnac albo przytrzymac przez chwile az wróca do pozycji "start-stop"
3. Z ubiegiem czasu zaczal mi sie palic bezpiecznik az jednego dnia dosc padalo i musialem 3 razy go wymieniac. (cierpliwie szukalem odpowiedzi od tamtego zdazenia w necie)
4. W koncu doszlo do calkowitego usmiercenia wycieraczek co doprowadzilo mnie do duzej frustracji i pchnelo mnie do dzialania (w necie nic nie znalazlem) ale sie nie poddaje i szukam odpowiedzi w internecie dalej bez skutecznie???
Co zrobilem do tej pory z problemem (zeby nie padaly takie pomysly):
1. Wiec kolejno wymienilem silnik od mechanizmu wycieraczek - skutek nastapilo wskrzeszenie ale problemy punkt 1i2 sa nie rozwiazane no i odpukac na razie bezpieczniki cale.
2. Aby usunac problem punktu 1i2 rozebralem wajche zeby zobaczec styki przeczyscic je. Po zlozeniu wajcha nie dziala poprawnie - wymiana na inna ze szrotu niestety probleum 1i2 nie rozwiazalo. To nie koniec wymian!!!
3. Szlak mnie trafil ze po wymianie silnika i wajchy dalej nic. Wymiana calej skrzynki glownej bezpiecznikow (pod kierownicą) wraz z przekaznikami i bezpiecznikami na inne i to przynioslo brak jakiego kolwiek efektu moich staran.
kolejna rzecz na moim celowniku modul komfortu GEM do przegladu.
Jakies inne propozycje rozwiazania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.