Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń
Slaw1979 85 to chyba najlepszy silnik jaki zrobil ford do transita. Fakt że ma małą moc i jeśli chcesz wozic ciezary to nie jest to najlepszy pomysl bo bedzie chlal duzo i dostanie po dupie ale tak do wozenie do tony lub jako pojazd na budowę (narzędzia i ew. materiał czsem) to jest bardzo dobry. sam jezdzilem takim l3,h2 pare lat i mimo orania go do wysokich predkosci nie udalo mi sie go skrzywdzic. jedyne co to sa awaryjne ciegna na skrzyni biegów i moze ci wyskakiwac drugi bieg ale to nie skrzynia. zdarzaja sie tez 100-konne wersje 2,0 które maja juz bardzo fajnego kopa ale i tak uwazam ze 2,0 jest lepszy od 2,4 bo nie masz wału, podpór wału, krzyżaków i innych elementów które mogą się psuć w tylnonapędowcach ( podpory wału, itd non stop nam w takich siadały). Tak to standardowymi awariami i w 2,0 i w 2,4 był wysprzęglik. spośród wszystkich trzech w każdym jednym go robiliśmy
Wracając do mojego tematu mam vin tego niebieskiego cudaka: WFOXXXTTFX9M77729.
Powiedzcie mi szczerze bo może ktoś z Was ma większą wiedzę na temat nowszych busów bo moja wiedza kończy się na transitach mk6. Stoje przed wyborem właśnie takiego transita a ducato III 2007 z silnikiem 2,3 (120) l3,h2 . Ogólnie zawsze jezdziłem transitami i mam do nich sentyment ale boje sie 2,2. Czy ktoś jest w stanie porównać awaryjność takiego transita z takim ducato? co lepiej wziąć? transit ma wiekszy wypas ale bajery bajerami bus ma przede wszystkim zarabiac i jezdzic. Nie chodzi mi tu już o wielkość długość itd bo ja i tak będę woził max 2 paletki plus regał z kosmetykami i gabaryty nie grają roli a raczej wygodna jazda, spalanie i niezawodność. Pozdrawiam
|