Temat: [Focus 2004-2008] Czy martwić się DPF w tym modelu?
View Single Post
Stary 02-06-2015, 21:56   #4
Johnny Bravo
ford::average

Model: Ford Kuga
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Focus 1.6 TDCI, a DPF w tym modelu.

Kolego nie masz czym się martwić,tak jak napisał poprzednik filtr jak już się zapcha zawsze możesz go wyciąć...objawia się to-bynajmniej u mnie tak było - dwie kontrolki na desce świecące ciągle,dwa błędy po podpięciu do kompa wskazujące na filtr (dosłownie nie napiszę bo nie pamiętam), oraz to że auto traci moc,że ciężko idzie pod większą górkę wjechać...co do wycinki...

...zależy jakie masz wtryski i chyba sterownik (z tego co się dowiedziałem) możesz mieć boscha albo jakieś włoskie na m.....-tak mi bynajmniej fachman co wgrywał nowy soft tłumaczył...ja miałem boscha i kosztowało mnie to 750zł u mnie...250zł za wycięcie fizyczne 500zł za wgranie softu...jakbym miał te włoskie to 250zł za wycięcie fizycznie i 1500zł za soft

...jeżdżę już ponad pół roku bez filtra i jedyne co zauważyłem to nieznaczny spadek spalania, a wszystko poza oki,żadnych błędów na kompie czy niepokojących objawów w czasie jazdy...oleju nie je ani grama...

osobiście jestem z tego auta bardzo zadowolony-użytkuje je od dwóch lat i jak narazie nie zamierzam zmieniać na nic innego...

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez RedFord ; 02-06-2015 o 22:51 Powód: Zbędny cytat
Johnny Bravo jest offline   Odpowiedź z Cytatem