View Single Post
Stary 03-06-2015, 23:03   #163
ssakznadodry
ford::amateur

Model: mondeo MK3,MK4,MK5
Silnik: 2.0TDCI, 180+ PS
Rocznik: 2008,2011,2015
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

Cytat:
Napisał szneider Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem, że przełącza środkowy przycisk. Do tej pory w autach którymi jeździłem działało to w normalny sposób, czyli strzałka w prawo następna stacja zaprogramowana, strzałka w lewo poprzednia stacja zaprogramowana, przytrzymanie dłużej strzałki w lewo lub prawo wyszukiwało stacje radiowe. Pierwszy raz się z tym spotkałem w Fordzie i moim zdaniem to beznadziejne rozwiązanie.
W moim poprzednim MK4 strzałki, jak napisałeś,tak klawisze na kierownicy odpowiadały za sterowanie audio i wyglądało mi to najlepsze rozwiązanie ( podłączone miałem radio PIONEER BT9310). Ale teraz w MK5 przyciski powędrowały z prawej strony pod oś poziomą. Na początku mnie to wkurzało ( przyzwyczajenie drugą naturą człowieka), ale po paru tysiącach km. stwierdzam, że zaczynam rozumieć co autor miał na myśli.
Klawisze do sterowania audio i telefonu oraz SYNC2 są w jednym miejscu. Działa i zaczyna mi się to podobać.

Bump: Dzisiaj mały test wydajności i zużycia paliwa.
Zaliczyłem 5000 km. Zużycie średnie 8,8 l/100km - ale sobie nie żałowałem i traktuję silnik jak mogę najostrzej aby mu "wiary" nie zabrakło. Trasa /Miasto 80%/20%.
Dzisiaj mały test - trasa Wrocław-Poznań super-eco - zgodnie z przepisami i z wykorzystaniem tempomatu tam gdzie można i wynik 4,9 l/100km. Rewelacja.
ssakznadodry jest offline   Odpowiedź z Cytatem