Transit
http://otomoto.pl/oferta/ford-transi...tml#b747f179d7 został kupiony, sprzedający normalny gość puścił na sprzęgło, klocki i przegląd na diagnostyce.
Dzięki wszystkim za pomoc, choć drażni mnie automatyczne zamykanie/ryglowanie drzwi po ruszeniu. Da się to wyłączyć bez wizyty w ASO?
Bump:
Cytat:
|
Powiedzcie mi szczerze bo może ktoś z Was ma większą wiedzę na temat nowszych busów bo moja wiedza kończy się na transitach mk6. Stoje przed wyborem właśnie takiego transita a ducato III 2007 z silnikiem 2,3 (120) l3,h2 . Ogólnie zawsze jezdziłem transitami i mam do nich sentyment ale boje sie 2,2. Czy ktoś jest w stanie porównać awaryjność takiego transita z takim ducato? co lepiej wziąć? transit ma wiekszy wypas ale bajery bajerami bus ma przede wszystkim zarabiac i jezdzic. Nie chodzi mi tu już o wielkość długość itd bo ja i tak będę woził max 2 paletki plus regał z kosmetykami i gabaryty nie grają roli a raczej wygodna jazda, spalanie i niezawodność. Pozdrawiam
|
Użytkuję obydwa samochody z silnikami o które pytasz i jestem bardzo zadowolony. Fiat przebieg 360kkm., Ford 240kkm. Mam obydwa od nowości i Fiat miał na gwarancji problemy z zamkami drzwi, pękającymi zawiasami i skrzynią biegów, choć tu nie wykluczam swojego udziału, bo miałem kolizję i dostałem w prawe koło i niedługo po na prawie blacharskiej ją naprawiałem. Co do Transita, mam stały problem z klockami tylnymi, bo dziwnym trafem bardziej wyciera się ten bez czujnika. Mechanik twierdzi, że taki jego urok :-)
Generalnie do silników nie mam żadnych zastrzeżeń, wiadomo we Fiacie jest pasek rozrządu i tego trzeba pilnować. Jeśli pytasz o wygodę ja osobiście wolę Fiata, moim zdaniem kabina jest wygodniejsza i większa. Ale to subiektywne spostrzeżenie bo jestem dość... duży
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.