View Single Post
Stary 04-06-2015, 17:14   #740
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał boruch13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
drażni mnie automatyczne zamykanie/ryglowanie drzwi po ruszeniu. Da się to wyłączyć bez wizyty w ASO?
Potrzebny jest IDS. Ale mają go nie tylko ASO...
Cytat:
Napisał boruch13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moim zdaniem kabina jest wygodniejsza i większa.
Bo to po prostu jest większy samochód. Wsiądź może do nowego Transita Mk8...

Cytat:
Napisał chemia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie czy ktos ma transita ktory ma ponad 400tys. Km nalatane w tym silniku. Czy znacie przebiegi wieksze bezawaryjne z tym motorem?
Co rozumiesz pod pojęciem bezawaryjne? Jeżeli rozumiesz to jako brak remontu głównego - to znam przypadki przebiegu 1 mln km.
Ale np mój silnik (poprzednik - 2,0 tdci) eksplodował po 240 kkm...

Tak szczerze mówiąc - ja bym się poważnie zastanawiał nad kupnem auta po przebiegu ponad 400 kkm - i to wcale nie tylko ze względu na silnik. Bo dobry słupek silnika (używka) plus przełożenie to koszt rzędu 4000- 4500 zł. Ale chodzi o to, aby nie grzebać stale w innych wyeksploatowanych zespołach - sprzęgło, skrzynia, półosie, wahacze, łożyska kół, układ hamulcowy, klima, elektryka itd. itd. Auto ma za sobą 9 lat eksploatacji w naszym "słonym" klimacie - to jest największe zło...
Na plus sprzedającego zaliczyłbym fakt, że nie skręcił licznika na chama...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 04-06-2015 o 17:30
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem