Co prawda temat "na mrozie", ale tutaj doprowadziło mnie FAQ, a więc żeby nie śmiecić... Focus MK1, 3-drzwiowy.
Wczoraj było wszystko w jak najlepszym porządku, dziś rano idę do samochodu, a ten otwarty. Stwierdziłem, że pewnie zapomnialem zamknąć, a że parkuję na swojej posesji, to pod domem mi sie zdarza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pod pracą chcę zamknąć auto, zamyka drzwi pasażera, a kierowcy nie, po czym po sekundzie otwiera ponownie drzwi pasażera. Kluczykiem nie idzie zamknąć drzwi kierowcy, przekręcanie kluczykiem nic nie daje, przycisku LOCK nie można wcisnąć, jest sztywny.
Poruszałem trochę zamkiem i teoretycznie chodzi, zacina się w tych miejscach, co powienien, ale ani pilotem, ani kluczykiem nie można zamknąć...
Co to może być i ile to może kosztować? No i czy można to zrobić samemu? Naczytałem się trochę tematów, ale tak po prawdzie jest tego tyle, a znalazłem tylko jeden temat powiedzmy, że częściowo pasujący, choć nie do końca. Jakaś słynna "czerwona gumka"? Zamek się zaciął? WD40 wystarczy? Raczej to wygląda na problem mechaniczny, bo nawet przekręcanie kluczyka nic nie daje...
Przymierzam się do wymiany oleju, hamulców z przodu i rozrządu i wolałbym uniknąć wydawania kolejnych złotówek do już i tak sporego wydatku :/