Temat: [Mondeo 1996-2000] Pół tysiaca obrotów po odpaleniu
View Single Post
Stary 05-06-2015, 09:00   #3
seb93
ford::amateur

Model: ford mondeo mk2
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Pół tysiaca obrotów po odpaleniu

Wydaje mi się że problem może tkwić w instalacji gazowej, sam już nie wiem... Dziś np auto zachowuje sie kompletnie inaczej. Na zimnym silniku nie chce odpalić ani z benzyny ani z gazu po paru probach w koncu sie udaje ale za chwile albo sam gasnie albo znowu obroty spadaja do 500. W koncu jak udalo mi sie go troche "podtrzymać" zeby nie zgasl i sie nagrzał chodzi bez zrzutów i normalnie jezdzi (na gazie). Po zrobieniu rundki wokół osiedla i po zgaszeniu silnika auto odpala normalnie na gazie (wczoraj nie chcial ani na gazie ani na benzynie nawet jak byl rozgrzany) lecz kiedy próbuję go odpalic na benzynie znowu albo gaśnie albo przygasa. No nic wydaje mi sie ze wizyta w warsztacie bedzie konieczna.

Ps. Zapomniałem dodać że ostatnio zauważyłem problem po tankowaniu gazu. Wtedy też się zdarzało że auto nie chciało odpalić ani na gazie ani na benzynie dopiero po paru probach sie udawało. Zauważyłam także że jeśli podczas jazdy jade na benzynie i auto wejdzie na wyższe obroty to zaczyna szarpać.

Ostatnio edytowane przez seb93 ; 05-06-2015 o 11:38
seb93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem