View Single Post
Stary 06-06-2015, 07:54   #2020
pedroso
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Tylko ze w nawigacji ograniczeń nie pokazuje tak jak to jest w tych na szybę albo w innych autach z fabryczną nawigacją to jest ciekawe

Bump: Wczoraj podjechałem sobie do serwisu forda bo wydawało mi sie ze mam niski poziom płynu hamulcowego i chłodniczego (ten nie podniósł sie mimo odkręcenia korka) , panowie stwierdzili ze faktycznie i uzupełnili . Kiedy zapytałem ile płace uśmiechnęli sie szeroko i pomachali na dowidzenia . No taki serwis to ja rozumiem. (Nie kupowałem tam auta)

Bump: Bump: Przejechałem 2200 i jeździ się super oprócz tego chrząszcza który mi się czasami odzywa przy zegarach ale muszę tam coś włożyć i będzie git. Dzisiaj trasa Gdańsk-Jarocin-Gdańsk autostrada 150 non stop i próba max w 4 osoby 230 i nie chce wiecej iść spalanie średnia 8,5 poza autostradą a na A1 9,9/100[/QUOTE]

Nie pisze do binera ale ogólnie do testerów :

Łatwość z jaką osiąga tą prędkość maksymalna jest pocieszająca jednak z drugiej strony mimo znakomitych hamulców moze odległości zabraknąć do hamowania. Chodzi mi o to ze mniej doświadczeni kierowcy wsiadający do nowego Mondeo mogą mieć syndrom " quada " tak to nazywamy sobie ze znajomymi kiedy ktoś po przejechaniu kilku zakrętów na czterokolowcu zaczyna świrować i kończyło sie to przeważnie stopą wciągniętą pod tylną oś albo katapultowaniem .
Trzeba pamietać ze to auto jest duże i dość ciężkie do tego jest tak wyciszone i nie czuć w nim prędkości ze przy 40 km/h pasażerowie chcą wysiadać a pisze to po to bo żadną różnica jest czy bardzo płynnie polecimy na łuku na zewnętrzną zakrętu w super wyciszonym nadwoziu kiedy opony tracą przyczepność czy spektakularnie zamiatając tyłem pojazdu a przednie światła nie bedą wiedziały czy doświetlać skręt w prawo czy w lewo. Efekt końcowy moze nie być w grupie tych wszystkich innych za które nie zapłacisz mastercard
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem