View Single Post
Stary 07-06-2015, 00:36   #42
posti
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: S-MAX
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Powershift doznania i jej dziwne zachowania

to ja napiszę coś o skrzyni, zeby nie było ze zrobił sie temat o interface'ach.

Jak wiadomo z poprzednich postów w tym i innych tematach. Miałem probelm ze skrzynia - szarpania, wypadanie biegów, falujące obroty podczas przyspieszania i zwalniania, no generalnei cyrk, który raz zakończył się błędem wyswietlonym na converse +, a następnie skrzyia umarła i nie reagowała na nic i samochód nie chciał ruszyć na żadnym z biegów. Po zgaszeniu i odpaleniu ponownie odzyskał sprawnosć.

Na początku problemów błędów nie było potem pojawił sie bład dotyczący czujnika prędkości obrotowych sprzęgieł. Sprawą w ramach gwarancji ford12 zajął się autoryzowany serwis forda w siedlcach PLANET CAR. Od wstępnych diagnostyk, aż po finalizajcę naprawy oragneli to we własnym zakresie. Srzynia musiała zostać wyjęta, otwarta, wymiana czujnika, potem cały szereg zabiegów i samochód gotowy do odbioru po kilku dniach ( 2 dni trwały procedury uzyskania zgody na naprawę w ramach gwarancji FORD 12, potem 3 dni na ściągniecie części i 2 dni naprawy). Samochód dzisiaj odebrałem, biegi zmienia pięknie, bez stuków szarpnięć itp. Nie ma efektu ślizgającego się sprzęgła i poprawiło się przyspieszenie.

P.S. Duże pochwały dla ASO PLANET CAR z Siedlec. Pełna i miła obsługa samochodu, a przed wydaniem, samochód został wysprzatany i bardzo dobrze umyty. Przy wykupowaniu gwarancji FORD 12 podchodziłem do niej sceptycznie, ale zmieniłem teraz zdanie i chyba zaoszczędziłęm dzięki niej pare tys zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
posti jest offline   Odpowiedź z Cytatem