Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Ja mam Mondka z tego roku z silnikiem benzynowym. Jest jedna wada, która jest powtarzalna. Mam problemy z działaniem climatronic, która czasami całkowicie wariuje. Np. zaczyna grzać i nagle schładza. Byłem w serwisie miesiąc temu i przyznali, iż problem jest im znany. Cała mechanika jest ok a problem jest z oprogramowaniem. Na chwilę obecną nie ma aktualizacji ,,pisze Ford", podobny problem ma mój sąsiad, który również niedawno odebrał Mondka tylko diesla. Kolejna, irytująca przypadłość to automatyczna wycieraczka szyby przedniej. W trasie, przy większej prędkości działa ok. Całkowicie gubi się w mieście, przy małej prędkości.
Niepoważna sprawą ze strony importera jest również brak oprogramowania Synca językiem polskim. System teoretycznie ma rozpoznawać mowę. np. angielski. Jak to wygląda w praktyce? Ok wywołujesz po angielsku poszczególne funkcje np. książkę telefoniczną ale w książce masz polskie imiona kumpli prosisz o tel. do Leszka łączy z Darkiem o tak to działa...
Ogólnie samochód bardzo fajny w użytkowaniu ale nie ominęły go drobnostki, chętnie poznam innych użytkowników.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.