Temat: [Focus 1998-2004] Jakie felgi do opon?
View Single Post
Stary 07-06-2015, 19:11   #367
Gołąb_Stg
ford::beginner

Imię: Karol
Model: Focus MK1 FL
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Felgi Opony Rozmiar

Cytat:
Napisał leszekfordfocusmk1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak czytam to wszystko ale szczerze to chciałbym sie dowiedziec konkretnie jakie ET i szerokość felgi aluminiwej 16"do focusa mk1 opony GOODYEAR 205/55R16
Witam, szerokość felgi do Foki MK1 to max 7,5, ale pewniejsze będzie 7", ponieważ na pewno nie będzie obcierało. Co do ET to wielka zagadka. Sam się naszukałem w necie jaki jest przedział ET i nie znalazłem nic. Piszą, że minimum 40, bo Ford podaje 52,5. Znalazłem na pewnym forum, że koleś założył ET 35 i również było ok, ale do momentu, gdy załadował auto 4 osobami. Ja postanowiłem, że nie będę wierzył w stereotypy i wsadziłem ET 38. Moja Foka jest obniżana i żadnego problemu nie mam przy 17".

Bump:
Cytat:
Napisał chelekm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam problem z kupieniem alufelg do mojego kombi Focusa otóż znalazłem i nie wiem czy nie będą obcierać.Rozmiar to 195/50R15 7J i gościu nie wie jakie ET.Ponoć od Forda.Pomóżcie.
Słuchaj... jeżeli chodzi o szerokość felgi to jest ok, szerokość opony i profil też może być, a i 15" bez problemu pasuje, ale jakie posiada ET to powinieneś raczej wiedzieć jakie ma. Powiedz mu, że na wewnętrznej stronie jest napisane, więc niech sprawdzi skoro chce sprzedać. Ja mam zimówki 185/65/15, ET 38 na alu i wszystko gra.
Gołąb_Stg jest offline   Odpowiedź z Cytatem