Temat: [Mondeo 2007-2014] 2.5T nierówna praca silnika
View Single Post
Stary 08-06-2015, 22:15   #84
RSBN4N
ford::average

Model: Mondeo MK4 / FF3 FL
Silnik: 2.5T 260 KM / 1.5 EB 150
Rocznik: 2009 / 2017
Domyślnie Odp: 2.5T nierówna praca silnika

Gdyby ktoś się zastanawiał czy to dwumasa to mogę powiedzieć, że na bank NIE JEST to wina dwumasy.
Odebrałem dziś auto od mechanika, był wymieniany wysprzęglik (bo się poprzedni wysypał po 10 tys km) i dwumasa (bardziej proforma, poprzedniej właściwie nic nie dolega). Dwumasa LUK-a. Oryginalna zresztą brandowana Volvo też jest LUK-a, ma to wybite na korpusie.
Poszarpywanie dalej jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Więc nie tędy droga. Jako, że mam nowe świece, zaworki, solenoid itp itd to muszę uznać, że ten typ tak ma i szukanie przyczyny to wywalanie kasy w błoto.

Ale gdyby ktoś się zastanawiał nad olejem do 2,5T to polecam Ravenol SSL 0W40. Temperatura pracy silnika po niezłym butowaniu (a mam program) równe 10 stopni niższa niż na 5W30. Odczytywane z menu serwisowego, w b.podobnych warunkach pracy silnika. W ogóle bydle pracuje jedwabiście gładko na tej oliwie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez RSBN4N ; 08-06-2015 o 22:21
RSBN4N jest offline   Odpowiedź z Cytatem