Trzyma obroty podczas toczenia po zahamowaniu opadają
Witam starałem się przekopać internet i forum ale nic podobnego nie znalazłem, zdemontowałem kolektor ssący z mojego mk3 duratec 2.0Pb+ LPG, wraz z ERG itp. Po zmontowaniu mam dziwny efekt, mianowicie gdy samochód się toczy obroty trzymają 2tyś, nawet jak jadę na luzie ( czyli rozpędzam auto, wrzucam luz a obroty trzymają), jak koła się zatrzymają to obroty opadają do wartości jałowej. Ponadto jak prze gazuje auto to obroty swobodnie spadają od 4tyś w dół po czym na chwilę zatrzymują się około 1400 obrotów i dopiero po jakiejś 1,5-2 sek spadają do 800. Jak jadę samochodem i puszczę gaz to samochód mi nie hamuje, jedzie z wartością 2 tyś obrotów, jak auto się zatrzyma to i obroty się zmniejszają. Ma ktoś może wiedzę lub doświadczenie co mogłem źle zrobić przy składaniu?. Dodam, że efekt jest niezależny od pracy na Pb i LPG.
Efekt znikł po odpięciu silniczka krokowego, tylko wiadomo bez silniczka obroty spadają nisko przy wysprzęgleniu i potrafi zgasnąć. Podejrzewałem krokowy więc kupiłem używany ale problem nie ustąpił. Brak mi pomysłów na to.
Z góry dzięki.
|